Massage

massage santpoort noord

Aanraking van het lichaam wordt helaas niet altijd door iedereen regelmatig ervaren. Aanraking is eigenlijk een eerste levensbehoefte maar zo wordt het niet vaak gezien. Door de aanraking kan jouw lichaam zich ontladen en opladen, dat is goed voor lichaam en geest. Door het ervaren van een massage breng je energie in beweging en kunnen blokkades los komen. Energie kan getransformeerd worden. Pijnlijke plekken kunnen weer gaan stromen waardoor er energie vrij komt, los gelaten of omgezet kan worden. Je ervaart hierdoor o.a. meer kracht, flexibiliteit, vrijheid en vooral ontspanning. Door mijn aanraking of doordat ik gebruik maak van de trilling van geluiden kun jij contact maken met jouw binnenwereld en bewust worden wat aandacht nodig heeft.

Mijn naam is Claudia en ik bied diverse massages aan. Ik heb al een aantal jaar scholing en ervaring op gedaan met reiki, magnetiseren, triggerpoints, holistic pulsing, shiatsu, ayurveda, cupping. Sinds 2023 werk ik ook met hotstones, met de Lemniscaat en de Ankh.

Ik gebruik afhankelijk van de massage en wat er dient diverse muziekinstrumenten zoals (kristallen) klankschalen, windgongen en de Ocean drum. Ik integreer daarbij de elementen (water-vuur-lucht- aarde & de spirits). Ik gebruik veel/nauwelijks/tot geen olie. Ik heb oliën zelf gemixed met een heerlijke geur op etherische basis, oliën ingekocht of je mag ook je eigen olie meenemen.

Ik kan best een praatje maken maar liever geef ik een behandeling waarbij we allebei aandacht hebben voor lichaam en geest. Een ontspannen muziek kan op de achtergrond spelen maar dat hoeft niet.

Ik volg mijn intuïtie bij het geven van een massage. Je kunt vooraf aangeven wat bij jou past en waarbij jij je prettig of juist niet fijn bij voelt. Voel je dat het ergens vast zit en vind je het ok dat er wat druk op wordt uitgeoefend? Of is er een plek waar het zo pijnlijk aanvoelt dat we daar extra voorzichtig mee moeten omgaan. Laat het weten wat liefde en aandacht nodig heeft en in hoeverre. Tijdens de massage check ik ook bij je of je je ok voelt.

 
Lavendelolie

Hieronder volgt een overzicht welke massages ik aanbied. Voor meer informatie kun je naar beneden scrollen over de betreffende massages.

 1. Energetische ontspanningsmassage ongekleed (massagetafel) € 53,00
 2. Hotstone massage ongekleed (massagetafel) € 63,00
 3. Cupping massage ongekleed (massagetafel) € 55,00
 4. Shiatsu stoelmassage gekleed (massagestoel) € 26,00
 5. Ankh & Klank massage gekleed (massagetafel) € 60,00
 6. Ankh & Klank massage gekleed (massagestoel) € 30,00

Magnesium (rug/nek/schouders) toevoeging tijdens massage € 5,00 wordt achteraf in rekening gebracht. Als je hier gebruik van wilt maken dan kun je dat ter plaatse aangeven.

 

 • Iedere rit telt voor 30 minuten massage. Reserveer je voor 1 uur, dat zijn dan 2 ritten.
 • Voor bepaalde massages betaal je per keer een toeslag, deze massages vragen vooraf en achteraf tijd van mij, dat zijn deze; hotstone € 10,00, Cupping € 2,00 en voor de Ankh & klank € 5,00.
 • Toeslagen en/of een magnesium (rug/nek/schouders) toevoeging tijdens massage ad  € 5,00 wordt achteraf via een betaalverzoek in rekening gebracht. Als je van een magnesium behandeling gebruik wilt maken dan kun je dat ter plaatse aangeven.
 • Alle massage datums hoeven NIET in 1 keer meteen gereserveerd te worden. Je noteert zelf bij iedere reservering welke rit(ten) je gebruikt.
 • De rittenkaart dient vooraf betaald te worden.
 • De rittenkaart massage is 1 jaar geldig
 • Ongebruikte ritten worden niet vergoed, deze kunnen in overleg eventueel aan een ander overgedragen worden.
 • Annuleren van een rit/massage-reservering is niet mogelijk , wel wijzigen van datum waarvoor wijzigingskosten verschuldigd zijn. Zie verder algemene voorwaarden die van kracht blijven.

Wil je een massage cadeau geven?

Koop dan een cadeaubon 😉

Massage op locatie?

Ik kan op jouw werklocatie binnen een straal van maximaal 5 kilometer vanaf Santpoort een stoelmassage geven. Minimaal 4 stoelmassages tussen 9 en 12 uur. Je kunt mij benaderen via info@bijmoedersthuis.nl. 

Praktijkruimte

Ik heb een praktijkruimte bij Bij Moeders Thuis waar ik o.a een massagetafel en massagestoel tot mijn beschikking heb.

massageruimte huren

Energetische ontspanningsmassage

Tijdens deze massage help ik je tot ontspanning te komen.  Dit doe ik door gebruik te maken van diverse technieken zoals holistic pulsing, reiki, shiatsu, ayurveda en soms gebruik ik ook (chakra- edel)stenen. Zie verderop een beschrijving over de diverse massagetechnieken.

Ontspanning is fijn alhoewel het ook kan zijn dat je aangeeft ergens flinke spanning te ervaren en dan kan ik dat gebied behandelen. Door er (zachte) druk of extra warmte aan te geven kan het even minder fijn voelen. Daarna ontstaat er vaak ruimte zodat de energie beter kan stromen.

Massage reserveren

Ankh & Klank massage inclusief lemniscaat

Ik start met een lemniscaatbehandeling zodat de psoas spier zich volledig kan ontspannen.

De psoas spier ligt in een heel groot gedeelte van je lichaam. Tussen de onderzijde van de wervelkolom en de bovenkant van het dijbeen, dicht op het heup bot en verbindt je romp met je benen. De psoas spier zorgt voor balans, mobiliteit en flexibiliteit. Deze spier wordt ook wel spier van de ziel of stress spier genoemd. Wanneer wij stress ervaren en ergens van schrikken, dan trekt deze spier zich samen om vervolgens over te gaan tot actie.  Wanneer deze spier te lang en te vaak tot actie is over gegaan dan is dat niet zo best voor ons lichaam. We staan dan als het ware teveel aan….

Bij een lemniscaatbehandeling geven we de psoas spier de gelegenheid zich volledig te ontspannen. Hierdoor ontstaat rust ruimte en vrijheid om energieën in het lichaam weer beter te laten stromen.  

De Ankh is een instrument welke verbonden is met speciale krachten. Door mezelf met de Ankh te verbinden ben ik in contact met de kracht van Isis, de vrouwelijke bronkracht. Hiermee openen zich bewustzijnsvelden van Licht, Liefde en zijn we verbonden met de healingvelden van Lemurië. De Ankh zorgt dat we in contact komen met kosmische velden die op een prettige zachte manier door kunnen werken op diverse lichamen. Vervolgens ontvang je een klankbad massage waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse muziekinstrumenten en ontspannende achtergrondmuziek. Door de diverse trillingen kom je in een bepaalde natuurlijke zijns- status waardoor je lichaam en geest ontspant. Door de diepe ontspanning kom je steeds wat dieper, dieper bij jezelf.  Laat je vervolgens verassen wat jouw geest en/of lichaam aangeeft. Alles is mogelijk, niets is gek. Je bent veilig om bij mij te zijn wie je wilt zijn en te voelen wat er in je omgaat.

Ik maak gebruik van diverse soorten klankschalen. Momenteel heb ik 1 kristallen wortelchakra klankschaal en 1 kristallen hartchakra klankschaal. Daarnaast heb ik nog een aantal metalen klankschalen. Het materiaal waar metalen klankschalen van worden gemaakt wordt in de lectuur verschillend over gesproken. De meest gangbare stelling en die ik heel mooi vind is dat de schalen een legering zijn waarin zeven metalen , gelinkt aan zeven planeten verwerkt zijn. (Goud-Zon, IJzer-Mars, Koper-Venus, Kwik- Mercurius, Lood – Saturnus, Tin-Jupiter, Zilver-Maan).

Rond 1970 werden ze in het Westen opgemerkt, al eerder rond 1950 zijn veel Tibetaanse monniken gevlucht naar Nepal en India. Door geldnood moesten zij o.a. klankschalen verkopen. Veel klankschalen komen uit het Himalaya gebied, meestal uit India, Nepal en Bhutan.

De klankschalen:

 • Werken erg rustgevend in op het brein en hart
 • Harmoniseren de chakra’s
 • Verhogen het bewustzijn en de concentratie
 • Reinigen de aura
 • Zijn bruikbaar bij astrale reizen

Deze massage vorm kan worden ervaren door geheel aangekleed op een massagetafel of stoel aanwezig te zijn.

Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk” omdat er tijdens de behandeling druk met de handen wordt uitgeoefend op de meridianen van het lichaam.

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Ki (energie of levensadem) doorheen. Ki begint in de longen, om vervolgens via andere organen te eindigen in de lever, waarna Ki terugkeert in de longen en opnieuw zijn rondgang herhaalt.

Elke meridiaan bezit een eigen energetische kwaliteit. Iedere meridiaan is namelijk verbonden met de functie van interne organen en wordt daarom naar het orgaan genoemd o.a. blaas-meridiaan, dikke darm meridiaan, hart meridiaan. Ki die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken. Met behulp van vingers, duimen en handpalmen oefent de shiatsumasseur druk uit op de meridianen in het lichaam. Hiermee wordt geblokkeerde Ki opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming van Ki heft klachten op of vermindert deze, en bevordert in het algemeen de vitaliteit en gezondheid.

Deze massage vorm kan worden ervaren door geheel aangekleed of door zich te ontkleden (behalve ondergoed) op een massagetafel of stoel aanwezig te zijn.

Reiki / Magnetiseren

Van kinds af aan ben ik opgegroeid met magnetiseren. Ik deed dit maandelijks met een groep mensen en voelde toen dat het mij maar ook de ander goed deed. Ik vond het toen een beetje gek  maar omdat ik me er prettig bij voelde was het ok voor mij.

Pas later kwam ik erachter dat we bezig waren met energie werk bij elkaar, ook wel magnetiseren genoemd.

Inmiddels heb ik ook scholing gehad in Reiki en daarbij ervaarde ik een zelfde soort fijn gevoel en ook wel bijzonder omdat ik het niet kan zien maar wel voel dat er energie aanwezig is en dat deze dingen bij mensen in beweging brengt.

De behandelaar werkt met zijn/haar handen op (en soms met een beetje afstand van) het lichaam van de cliënt. De behandelaar is een soort medium welke werkt met de energieën van het universum en van de aarde. Door zich op te stellen als een soort verbindingsbrug tussen deze energieën ervaart de cliënt een doorstroming en helpt dit het zelf herstellende vermogen te versterken.

Deze massage vorm kan worden ervaren door geheel aangekleed of door zich te ontkleden (behalve ondergoed) op een massagetafel of stoel aanwezig te zijn.

Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking. Het kan worden toegepast bij stress en spanningen of fysieke pijnen. De behandeling werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam. Bij pijn is deze zeer geschikt omdat het een zachte massagevorm is en het bevordert de circulatie van helende lichaamsvochten, waardoor het genezingsproces wordt versneld. Naast de behandeling van fysieke klachten is holistic pulsing zeer heilzaam bij emotionele trauma’s of bij depressies. De drie essentiële kenmerken van holistic pulsing zijn:

 • Autonomie (weer in e eigen kracht komen)
 • Bewustwording
 • Acceptatie

Deze massage vorm kan worden ervaren door geheel aangekleed of door zich te ontkleden (behalve ondergoed) op een massagetafel of stoel aanwezig te zijn.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn een bijzonder veel voorkomend natuurlijk fenomeen. Niemand ontkomt eraan. Bij de meeste mensen zijn triggerpoints ergens in hun spierstelsel aanwezig, al was het maar in latente toestand. Aangezien ze in het spierweefsel voorkomen is het  gebied waaruit ze onheil kunnen aanrichten heel groot. Een triggerpoint is een gevoelig plekje in een strakke streng spierweefsel dat pijn doet als je erop drukt. Als je erop drukt, kan het de symptomen waarvan je al last had opnieuw opwekken, en zo bevestigen dat je het juiste punt gevonden hebt. Symptomen zijn bijvoorbeeld pijn, gevoelloosheid, tintelingen, overgevoeligheid en een brandend gevoel. Fysieke problemen ervaart men zoals gebrek aan coördinatie, stijfheid, zwelling en een beperkt bewegingsbereik.

Je kunt jezelf behandelen, daar zijn diverse hulpmiddelen voor beschikbaar op de markt maar je kunt ook bij mij terecht om aandacht te geven aan jouw triggerpoint(s).

Deze massage vorm kan worden ervaren door geheel aangekleed of door zich te ontkleden (behalve ondergoed) op een massagetafel of stoel aanwezig te zijn.

Ayurveda

Ayurveda betekent wetenschap van het leven en is de oudste holistische geneeswijze. Ayurveda kent de drie dosha’s: vata, pitta en kapha. Ieder van ons heeft een unieke aangeboren balans tussen deze drie principes en als die balans in ons dagelijkse leven wordt behouden zijn we gezond en gelukkig. Als het evenwicht verstoord raakt kan een gebrek aan rust en zelfs ziekte ontstaan.

Ayurveda adviseert dagelijkse massages. Massage voedt gevoelens, verlicht pijn, vermindert spanningen , voorkomt vermoeidheid, smeert spieren en gewrichten en geeft kracht. Gebruik sesamolie om vata in balans te brengen. Vata brengt pitta en kapha in beweging en hierdoor komen de drie dosha’s in balans. Na aanbrenging van de sesamolie kan deze binnen 10 minuten in uw bloedbaan gemeten worden en is de olie beschikbaar voor alle weefsels. Hij biedt uitstekende voeding en helpt het verouderingsproces te vertragen.

Deze massage vorm kan alleen worden ervaren door zich te ontkleden (behalve ondergoed) op een massagetafel of stoel aanwezig te zijn. De olie kan wel vlekken geven op handdoeken en ondergoed.

Hotstone massage

De wortels van het masseren met warme stenen liggen waarschijnlijk in het oude Nepal, Tibet en het westen van China. Daar dichtte men de stenen een geheime, bijzonere en onzichtbare genezingskracht toe.Hotstonemassage heeft zijn oorsprong in Hawaii waar die Pohaku wai ola heet ( Steen/rots, water, leven/gezondheid/welzijn).

 • Hotstonemassage activeert een groot aantal lichaamsprocessen en zorgt voor:
 • Betere doorbloeding
 • Betere doorstroming van het lymfestelsel
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Ontspannen van de spieren
 • Inzetbaar bij gewrichtsproblemen, rugklachten en spierpijn
 • Rustgevende werking bij stress

Ik maak gebruik van basaltstenen. Basalt ontstaat onder hoge druk en zeer grote hitte en heeft een grote dichtheid, wat het tot een ideale warmtegeleider maakt. Het gesteente bevat een mengsel aan mineralen zoals plagioklaas, peridoot, pyroxeen en calciumrijk veldspaat. Basalt bevat naast veel andere grondstoffen de elementen calcium, magnesium, silicium en ijzer. Ons lichaam heeft deze mineralen nodig voor de stofwisseling.

Deze massage vorm kan worden ervaren door zich te ontkleden (behalve ondergoed) op een massagetafel aanwezig te zijn.

Cupping

Cupping therapie is al duizenden jaren oud. Oorspronkelijk werden uitgeholde hoorns van dieren gebruikt om giftige stoffen, zoals slangenbeten uit het lichaam te zuigen. Al 1500 jaar voor Christus werd de cupping therapie in Egypte gebruikt. Tegenwoordig wordt cupping ingezet om veel gezondheidsproblemen te behandelen, variërend van medische massage als wellness behandeling.

Door het plaatsen van cups op de huid vindt er een onderdruk plaats door middel van zuiging. Dit zorgt voor een reactie in het onderliggende weefsel. Het bindweefsel wordt behandeld. Gedurende een aantal minuten blijft de cup op de huid staan waardoor het bloed naar de oppervlakte wordt gezogen, hierdoor vindt genezing plaats. Het is verder ontwikkeld om de meridianen te openen. Meridianen zijn banen in het lichaam waardoor energie stroomt naar elk deel van het lichaam en door elk orgaan en weefsel.

De massage behandeling kan wat pijnlijk aanvoelen, dat is meestal het geval wanneer het onderliggende weefsel verstoord is. Cupping is wel 1 van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken wordt er histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het gebied min of meer verdoofd wordt. Na de massage kan het ook nog wel beurs aanvoelen of blauwe tot zwarte plekken geven. Deze verdwijnen meestal na een paar dagen.

Indicatie voor het gebruik van de cupping massage:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Schouderklachten
 • Armklachten
 • Rugklachten
 • Stress gerelateerde spierspanning klachten
 • Triggerpoints
 • Bindweefselproblemen

Deze massage vorm kan worden ervaren door zich te ontkleden (behalve ondergoed) op een massagetafel of stoel aanwezig te zijn.

Wanneer zou je beter niet een massage kunnen nemen, bij:

 • Koorts – je stofwisseling is dan al verhoogd en je lichaam is nu bezig met herstellen en oplossen van verstoringen
 • Extreme vermoeidheid – de massageprikkels worden dan slecht verwerkt
 • Kanker – tijdens de behandeling van chemo/bestraling

En dan kunnen we nog een hele waslijst benoemen die vanuit studies als contra indicatie worden benoemd. Ik ben van mening dat je bij jezelf te rade eerst moet gaan of jouw lichaam goed doet om een massage te ontvangen. Twijfel je? Dan is het verstandig te overleggen met mij of een arts. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt. Dat geld ook voor mijzelf. Wanneer ik mij niet voldoende fit voel om een massage te geven dan geef ik dat ook aan en dan kan het zijn dat ik een afspraak moet verplaatsen.

Wat ik dan zelf doe en ook adviseer: Geef je lichaam voldoende rust, water en krachtige voeding.