Bron/Oorsprong

Hallo jij,

Wat leuk dat je interesse toont om deze site te bekijken.

Claudia de Jongh

 

Ik wil jou wat vertellen over de oorsprong van Bij Moeders Thuis. Wil je de verkorte versie? Lees dan vanaf “Hoe kom ik op de naam van Bij Moeders Thuis?”  Wil je wat meer van mij weten lees dan vanaf hieronder.

Tijdens mijn jeugd ben ik in aanraking gekomen met magnetiseren en stond zo nu en dan stil bij de betekenis van het leven en van mijn leven wat ik hier op aarde nou zoal zou gaan doen. Ik had altijd al interesse in de sterren (hemel) en vond bijvoorbeeld horoscopen erg interessant, om mezelf maar ook de ander wat beter te kunnen begrijpen. Niet dat ik mensen in hokjes wil plaatsen want ik geloof in de uniekheid van ieder mens maar het gaf mij handvaten in hoe personen in z’n algemeenheid kunnen zijn.

Toen ik ongeveer 35 jaar oud was, het was omstreeks 2009 organiseerde ik samen met Marja maandelijks spirituele bijeenkomsten bij Quinta Essentia in Vijfhuizen. We noemden de organisatie Spiritueel Haarlemmermeer. We creëerden een platform voor coachers, healers, vertellers en deden meditaties en gaven de bezoekers een stoelmassage, soms werd daar Reiki of magnetisme bij gebruikt. Het waren fijne bijeenkomsten met ontmoetingen van gelijkgestemde mensen. We deden dat samen met veel vrijwilligers die zich allemaal met hart en ziel inzette voor de organisatie. Ergens eind 2011 heb ik helaas moeten besluiten om ermee te stoppen. Ik vond het nodig om mijn aandacht en energie aan andere prioriteiten in mijn leven te geven. Het was voor de vrijwilligers en bezoekers niet altijd fijn om te horen. Voor mijzelf voelde het ook als een kind wat ik samen met anderen op de wereld heb gezet. Later heeft 1 van de vrijwilligers gelukkig de organisatie van Spiritueel Haarlemmermeer weer opgepakt. Ik had daar destijds moeite mee, vandaag de dag kijk ik er anders naar, het is fijn dat iemand het heeft voortgezet zodat meer mensen (zelf)bewust(er) mogen worden.

In mijn gedachten had ik nog altijd wel een droom om een groot centrum op te richten. Ik had een schets gemaakt waarop meerdere gebouwen stonden. Het zou een centrum zijn, ook weer gericht op bewustwording waar diverse activiteiten plaats zouden vinden. Qua locatie leek mij een warm land wel wat en dan dacht ik aan een eiland.

Toen mijn schoonmoeder, die naast ons woonde, in 2022 verhuisde , kreeg ik weer de kriebels om wat met mijn droom te gaan doen. Door de Coronatijd merkte ik zelf dat het fijn was om weer bij elkaar te komen en dat dit op kleinschalig en in huiselijk kring aangenaam kan zijn. Ik heb vervolgens diverse ruimtes van mijn schoonmoeder opnieuw ingericht. Soms liet ik dingen bij het oude, bijvoorbeeld het bloemetjesbehang in de praktijk ruimte. Of de gordijnen in de woonkamer heb ik laten inkorten. Soms hebben we ook dingen veranderd zoals het pad in de voortuin. Of iets geheel nieuws aangelegd, bijvoorbeeld het labyrint buiten tussen de bomen. Ik ben geholpen door vele lieve mensen die mij vrijwillig hebben geholpen en ook door mijn man. Hierbij wil ik mijn dank kenbaar maken dat ze mij hebben bijgestaan om een basis te leggen voor Bij Moeders Thuis. Dikke knuffel wanneer je dit leest…Je hebt het niet alleen voor mij gedaan maar ook voor vele anderen die hier mogen zijn. Nu dat je toch verder leest wil ik ook mijn dankbaarheid uiten aan Carla die een stevige basis heeft gelegd van deze website. Het was soms best pittig om het functioneel te krijgen. En tot slot ook dank voor de mensen die de website hebben getest en gekeurd.  Ja er valt nog volop te verbeteren….maar voor nu is het even ok, toch?

Hoe kom ik op de naam van Bij Moeders Thuis?

Mijn schoonmoeder en vader hebben op deze locatie zo’n 60 jaar met veel plezier gewoond. Mijn schoonvader overleed eind maart 2020, tijdens het begin van de Coronaperiode. Het was een heftige gebeurtenis en ook zo onnatuurlijk in het afscheid nemen en troost vinden bij elkaar. Mijn schoonmoeder had het er moeilijk mee en we deden hetgeen wat binnen de mogelijkheden wat we toen wisten konden doen. Ze bleef alleen achter in de woning, met een lach en een traan. We kwamen regelmatig op bezoek en noemden vaak “ We gaan naar Moeders, of zijn bij Moeders geweest”. De naam Bij Moeders kwam al vaak over onze lippen. Ik ben zelf een kreeft waarvan ze zeggen dat die huiselijk en moederlijk zijn, dat klopt ook wel een beetje. Daarnaast kreeg ik ook een ingeving dat de tijd van vrouwelijke energie meer in het leven naar voren mag komen. Al deze aspecten zorgden er uiteindelijk voor dat de locatie “Bij Moeders Thuis” inmiddels wordt genoemd.

Het was altijd een huis met veel liefde, zorg en aandacht voor de ander. Die energie hing er al. Ik wil graag dat deze energie voortgezet wordt waarbij ook vooral de energie voor jezelf telt. Denk aan zelfliefde, zelfzorg…Ook ik ben daar nog niet mee uitgeleerd en wordt er wel steeds bekwamer in. Want als we goed voor onszelf zorgen, zijn we een voorbeeld voor een ander en zijn we ook sterker, flexibel, begripvol richting de ander.

Ik hoop dat we zo onszelf en daardoor de wereld een stuk aangenamer maken.

Warme groet,

Claudia de Jongh