Het Labyrint

Stukje historie

Circa 15 jaar geleden ontmoette ik voor t eerst een labyrint in Italië- Damanhur- een spirituele gemeenschap. Ik verbleef daar enkele dagen en heb daar 2 labyrinten gelopen in een grasveld bovenop een heuvel. Ik was overweldigd wat het lopen in een labyrint met mij deed. Ik kreeg inspiratie, overzag dingen en ervaarde diverse emoties.

Eind 2022 is de energie van het labyrint weer tot mij gekomen. Ik vertelde Annette dat ik graag een labyrint wilde aanleggen Bij Moeders Thuis. Zij kende wel mensen die hier ervaring in hadden. Ik werd nog enthousiaster, wow, super fijn. Ik maakte vervolgens kennis met Ad de Graaf en Gerard van der Waard en samen met Annette legden we een specifiek labyrint aan. Het was in het voorjaar, het was koud en guur. Door lijnen te leggen kreeg het vorm. Met een wichelroede werd er gevoeld door Ad en gekeken hoe het was gesteld met de energieën. Er bleek een mooie energie aanwezig te zijn, die mogelijk ontwaakt werd door het labyrint en waar meer potentie in zou zitten wanneer het labyrint gebruikt zou worden. Gerard was meer van het ontwerp uit tekenen wat een hele klus bleek en lastig gezien de bomen die ik er graag in betrokken wou hebben en de ondergrond die ongelijkmatig is. In etappes werd het labyrint stap voor stap vollediger. Ik ben hen drieën dankbaar dat ze bij Bij Moeders Thuis deze energetische plek hebben gemanifesteerd. Door het plaatsen van haringen waarmee we touwen konden spannen werden de eerste contouren van het labyrint gerealiseerd.

Ik heb in 2023 een burn out gehad en daardoor niet veel media- aandacht aan het labyrint besteed. Ik had het labyrint op een website willen zetten en hoopte dat er mensen interesse hadden om haar te bewandelen. Tijdens een open dag in mei 2023 heeft Gerard er een korte workshop mee gehouden, daarna bleef het stil, niemand meldde zich om workshops te willen geven.

Anno februari 2024

Ik heb het labyrint vaak verzorgd door het gras te maaien, dat is een hele kunst, dat kan je be-amen als je het labyrint ziet. Ik heb stenen verplaatst, grond onder stenen gelegd, graskantjes gemaaid, contact gemaakt met de bomen die erin en bij staan. En nu begin februari 2024 evalueer ik e.e.a.

  • Geef ik het labyrint weer mijn aandacht? Dezelfde aandacht? Net zoveel als in 2023?
  • Voor wie doe ik dit? Heeft het zin om anderen te laten weten dat het Bij Moeders Thuis te lopen is? Is het alleen mijn eigen enthousiasme en geeft verder niemand anders er om?
  • Zal een stukje op de website helpen dat er animo voor komt?

Vooralsnog laat ik het labyrint liggen, geef er kenbaarheid aan op de site die inmiddels online staat, we gaan een workshop eraan koppelen en ik ben benieuwd hoe het zich  gaat ontwikkelen. Krijg ik er hulp bij? Om te verzorgen->Gratis workout hoor 😉 Om workshops te begeleiden of mensen die er gewoon in willen lopen tijdens een bezoek aan Bij Moeders Thuis -> Vast wel

Ik zal het labyrint zelf blijven belopen met mijn vraagstukken zodat ik inzichten in mezelf en voor Bij Moeders thuis kan krijgen.  Toen ik er laatst weer mee bezig was te verzorgen kreeg ik er een goed gevoel bij. Ik heb het labyrint gevraagd wat het nodig heeft. Ik kreeg daar niet echt een antwoord op. Zolang het mij een goed gevoel blijft geven in het verzorgen ervan zie ik het als een kind wat tot ontwikkeling komt en ook niet altijd terug geeft wat het nodig heeft. Deze krachtplek is nu eenmaal gevormd en mag verder bloeien en groeien. Bezoekers zijn welkom het te belopen.

labyrint lopen bij moeders thuis

Labyrint betekenis

Een labyrint is een energetische plek die jou uitnodigt om bij jezelf te rade te gaan. Het lopen ervan kan soms als een stapje terug voelen of verwarrend maar kan jou ook inzicht in jezelf of je leven geven. Er zijn diverse vormen van labyrinten en over de hele wereld zijn ze vertegenwoordigd.

In het labyrint is van alles te ontdekken. Het delen van inzichten of wat je erin beleeft met gelijkgestemden is een mooie afronding van een labyrintloop. Mensen zijn vaak verrast door elkaars verhalen en door te delen kun je van elkaar leren.

Het lopen van een labyrint is een ontdekkingsreis naar en in de binnenwereld. Om het te belopen hoef je vooraf niets te weten. Onderweg zie je dat het labyrint de reis van het leven symboliseert. Uiteindelijk kom je thuis, je bent eigenlijk al thuis, maar dan met een nieuw verhaal over wat je tegenkwam op je pad.

santpoort noord labyrint
claudia labyrint