- Dit evenement is voorbij.
Ayurvedische kookworkshop (Inloop 09.30 uur) (mobiel klik hier)
5 oktober | 09:30 – 13:00
Bij aankomst maken we eerst even kennis met elkaar onder het genot van
ayurvedische kruidenthee.
Hierna volgt een korte uitleg over Ayurveda, over de 5 elementen en de daar
van samengestelde dosha’s (lichaamstypes) Vata, Pitta en Kapha.
Wat zijn de zes smaken en wat doen ze voor ons. Welke kruiden en specerijen kun
je gebruiken en waar zijn ze goed voor. Hoe stel je een ayurvedisch menu samen.
Na de inleiding gaan we samen de keuken in en koken we een heerlijke lunch,
o.a. met gekruide rijst, curry, raïta en chutney
Zodat er een mooi, gebalanceerd en heerlijk menu ontstaat.
Silvia neemt ons mee in het ayurvedisch koken met de al 5000 jaar beproefde
keuken van India, die van nature 100% vegetarisch is en vele mogelijkheden
biedt om ook heerlijk veganistisch en glutenvrij te koken.
Ayurvedisch koken is een gemakkelijke en lekkere manier van koken, waarbij
de levenskracht in het voedsel behouden blijft.
Gezamenlijk sluiten we deze
ochtend af, met het lunchen van het door ons zelf gekookte feestmaal.
Alle gerechten zijn 100% vegetarisch en op aanvraag veganistisch.
Er is beperkte plek, wil je
meedoen en zitten we vol? Of wil je graag een andere keer mee doen?
Laat dan een whatsapp bericht achter via Claudia 06-42115171